Indfarvning af stof

- og andre tekstilfibre end uld


Plantefarvning har i Danmark traditionelt været anvendt i forbindelse med indfarvning af uldgarn, men også andre tekstilfibre og stof kan farves med plantefarver. 

Vi ser på, hvordan det håndteres og hvad man skal være særlig opmærksom på, hvad enten det er uld, silke, hør eller bomuld, der skal farves på.

Med øget fokus på sammenhængen mellem tekstilproduktion og miljø har plantefarvning fået stor bevågenhed i de senere år. Ikke al plantefarvning er dog lige miljøvenlig. På dette kursusforløb vil vi arbejde så miljøvenligt som muligt med emnet.Målgruppe:Kursusforløbet henvender sig til voksne, der er interesseret i at gå i dybden med plantefarvning, hvad enten det er som underviser, formidler, iværksætter eller lignende. Forløbet er ligeledes relevant for museumsformidler.

Deltagerforudsætninger:
Du har tidligere stiftet bekendtskab med tekstilfarvning, gerne plantefarvning og du har erfaring med undervisning eller formidling i design og håndværk.

Hvert modul behandler et tema inden for plantefarvning. Der farves første og fremmest prøver og for at få det fulde udbytte af kursusforløbet, må der forventes noget hjemmearbejde mellem undervisningsgange.


Indfarvning af stof

kursusoplysninger

 

Kursusnummer
20023

Tilmeldingsfrist
22.01.2021

Dato og tid

Lør 13.02.2021 10:00-18:00
Søn 14.02.2021 09:00-16:00

Instruktør
Anne Marie Nielsen

Undervisningssted
Kulturmaskinen
Farvergården 7
5000 Odense C

Lokale
Tekstilværkstedet

Pris
2.400,-

Tilmelding her på siden - eller send en mail til fagkursus@fora.dk