Inspiration og idéudvikling

Ideer og inspiration må der til, til ethvert arbejde eller projekt. Der er et utal af tilgange og metoder til det at hente inspiration og at få ideer. 

Ofte arbejder vi os ubevidst ind på en opgave, hvor vi så får det vanlige resultat. Det kan også være fint nok, hvis det f.eks. er en fortløbende produktion - der allerede er idesat eller udviklet.

Startes der derimod fra et  helt uskrevet blad, kan der være brug for at indhente ny viden, og dermed have nogle redskaber til hvordan sådanne opgaver løses. 
Så er det godt at have nogle værktøjer og metoder til at indsamle den nye viden. Tilgangen til en kreativ proces kan virke lidt uoverskuelig, hvis man ikke tidligere har arbejdet sig ind på en opgave, hvor der behov for et nyt lys på udviklingen.

Der kan være teoretiske tilgange til opgaven, ofte er der også brug for den praktiske og tekniske viden, når processen kommer ind i en fase, hvor der står "udførsel" på skemaet.

Inspiration og ideudvikling kan også henlede til forløb, der giver ideer til eksempelvis at arbejde med materialer og teknikker, der almindeligvis anvendes indenfor andre emner eller til andre målgrupper.
F.eks. kan det nogengange være svært at omsætte den viden man allerede har. Hvordan transformeres teknikker og brug af materialer over til en anden aldersgruppe? 

Afsættet, eller startpunktet for sådanne processer kan tages mange steder og med mange midler, materialer og teknikker. Fagkursus tilbyder forskellige kurser, der ikke lige umiddelbart ser ud, som det kan være en del af en udviklingsproces eller et bud på hvordan emnet transformeres til en anden aldersgruppe.
Sommetider er det om at kaste sig ud i en ny tilgang, hvor det vi ellers tænker på som grundviden - eks. tegning, farver, materialekendskab, behandles helt anderledes og med andre briller på.  

KONTAKT


Fora Fagkursus
Gammel Kongevej 39G, 1.
1610 København V

Telefon: 33 93 00 96

Mail: [email protected]

Telefontid: mandag - fredag: 9.00 - 15.00