Sy din mening

”Sy din mening” er et broderikoncept, der oprindeligt kommer fra arbejdet med street art, og som kan vise andre, hvordan broderiet kan bruges til at udtrykke sig med. Konceptet kræver ikke et færdigt mønster, blot et par teknikker, nogle enkle materialer og lidt fantasi. 
 
Første dag starter med et oplæg, der byder på spændende holdninger og måder at udtrykke dem på tekstilt, samt hvordan man kan man tage det færdige broderi med sig ud i verden. Den praktiske del begynder med at udvikle selve designet. Efterfølgende udarbejdes mønstret til overføring af teksten til stof via forskellige teknikker.

På andendagen skal de færdige mønstre bruges. De forskellige materialer og broderisting gennemgås samt  hvordan materialer og teknikker passer godt sammen. 
Og så skal der broderes!!
 
Kurset vil levere alle de byggeblokke, der skal til for at give eleverne færdighederne til at skabe et færdigt broderi ved brug af enkle teknikker og materialer, og der gives smagsprøver på broderiets uendelige mængder af muligheder.

Samtidig med, at en introduktion til, hvordan man kan bruge det seje håndværk, bliver der også givet en mulighed for at udtrykke sig selv og egne indre universer. Broderiet kommer til at handle om, hvad man gerne vil dele med verden, og opfordringer til eleverne til at tage stilling til, hvilken form, farve og direkthed deres budskaber har.

På de to dage kurset varer bydes der på en række elementer, som kan kombineres på kryds og tværs. Vi kommer igennem hele procesrækken ”fra idé til færdigt broderi”, der munder ud i forslag til undervisningsforløb for folkeskoleklasser.

Kurset er rettet mod undervisning i både grundskolen og valgfag.

Materialer afregnes på kurset.

Sy din mening

kursusoplysninger

Ledige pladserLedige pladser

 

Kursusnummer
19102

Tilmeldingsfrist
15.02.2020

Dato og tid

Fre 15.03.2019 11:00-17:00
Lør 16.03.2019 09:00-15:00

Instruktør
Eva mm Engelhardt

Undervisningssted
Kulturmaskinen
Farvergården 7
5000 Odense C

Lokale
Tekstilværkstedet

Pris
1.800,-

Tilmelding her på siden - eller send en mail til fagkursus@fora.dk